Sunday, 14 August 2011

TAKOYAKI!!!!!

CERITENYE bermule bile my fiance yg slalo g belayar g jepun bercerite psl takoyaki ni...kelazatan yg amat sgt katenye...aku pon cm xcye je..maklum lah aku xsuke try makanan baru hehe...one day die bawak aku g mkn kt sushi king...xsesedap penceritaan nye huhu...time tu aku rse cukuplah 1st time try tu seumor hidup haha...

Then...die berusahe gak cri tako yg sedap kt kluang ni...akhirnye...jumpe gak kt kluang parade..kalo kuo ngedate mesti die li & suruh aku rse...aku xterliur langsung time tu...one day..bau takoyaki ni betol2 buat aku rse nak mkn mknn tu..macam2 rase ada..octopus, chicken cheese & ape ntah lgi 1 xigt la hehe..tpi octopus paling sedap.cam biase die li 3 kotak...my fiance nye 2 kotak, aku sekotak.1 kotak ade 3 bebola..3 balls for rm3.60..time tu tapau je & mkn dlm kete...mse panas2 mkn..agak melecur la lidah ni haha...tapi rse nye...mmg sgt SEDAPPPPPPP!!!sejak dri tu kalo kuo mesti g li smpai berkotak2 takoyaki haha...

My fiance yg mempengaruhi aku suke gile kt takoyaki skrg ni hehe...die dah li mesin tuk buat tako kt jepun...cume bahan2 nak membuat nye lom de lagi..menurut en.google, bahan2 nak membuatnye ade kt jusco je..so kene la pergi mencarinye..sangat teruja nak membuatnye..mesti time tu dpt makan takoyaki sepuas-puasnye..yummy...wah dh terbayang2...next week baru aku & my fiance ley g cri bahan2 nye...hehe...dh test buat nnt bru ley upload pic nye...sekarang aku juz ley upload pic tako yg aku dh mkn & resipinye (^V^)

tadaa...takoyaki..octopus balls
makan kt kedai takoyaki ala2 jepun @kluang parade hee

Resipinye aku dh bagi link di bawah =)
http://www.myresipi.com/top/detail/5941

2 comments:

nurul izayani said...

wahh..nant g kluang parade leh try..tp bimbang nk try..bimbang x menepati selera,hehe..iza sama mcm ross..x rajin nk rasa mknn2 baru..

rosspink said...

hee...tula...tpi bau tako tu mmg mengancam haha...kedai nye dkt 2nd floor..naik esklator je dh jmpe...hehe...kalo sedap mkan lgi byk2..hehe