Thursday, 11 August 2011

BISNES....BISNES...

yok2 berbisnes...aku dh mule berbisnes mse drjah 4 lagi...bisnes nasi lemak mak buat...hehe...sehari bawak 10 pergi sekolah..mule2 mak niage depan umah je...kadang2 smpai nak tertinggal van..sumenye sebab nk tgu mak siapkan 10 bungkus nasi lemak hehe...nasi lemak daun pisang...wangi...sedap...hehe...mse tu jual 50 sen je...then smpai skola menengah pon bisnes lgi...tpi kadang2 je bwk bile de order..time tu mak dah start jual kuih...so hari2 aku bwk kuih tuk makan time breakfast & rehat..kadang2 bwk tuk member2 aku mkn sekali...esp nik hehe...bestfren...bestnye igt zaman skola dlu2 hehe...so skrg ni aku mule nak berbisnes apam polkadot tu..idea ni muncul pas nengok kt satu fb tu..xingat dah nme nye...die jual apam polkadot tu..sangat comey....mule2 nak oder tuk hantar kt kucing ku kat bintulu bile die masuk port nnt...tpi xley..penjual tu cakap takut xsampai...lagipon apam tu ley bertahan smpai 3 hari je...tkut sat g die msuk port lmbt, apam pon dh berkulat...time rse sgt kecewa...so aku ambik keputusan tuk belajar sendiri buat apam tu...sangat GEGEH kan haha....coz nnt dh pndai buat ley bg kucing mkn apam polkadot byk2 haha...mse hari kantin aku start jual apam polkadot tu..alhamdulilah berjaya menghabiskan nye..so sape2 yg nk order boleh trus inform aku ye...bwh ni de detail nye.
50 biji for RM20 only
filling > bluebberry, stroberi
color ley request



cherry red in color
pink & blue
green with pink polkadot 
pink & white

2 comments:

nurul izayani said...

haha..comel..nk try wat gak nant..mcm senang..tp ross buat lawa la..tkot je iza wat jd telur dinasour,huhu..

rosspink said...

hehe try2..sedap, senang & tomei....3 kata...hehe...de gak org ckp ala2 telur dinasour..tpi ley mkn telur nye hee~