Sunday, 21 August 2011

~Baju nikah ala2 shera ayob~

Arini patut kene marking paper...tpi mood aku lbh ke my wedding hehe...mlm tdi kuo ngan my fiance g bazar sempat gak ngeteh n cite pasal preparation of our wedding...hee..rupe2nye tgl dlm 9 bulan je lgi..rse cm kejap lak.salah satu nye baju nikah.pas rye ni aku dh nak g htr baju dlu..baju nikah aku n my fiance.xpe ukur awal2..nnt pon my fiance xde kt darat payah lak nak ambik ukuran die. Then, nnt tinggal bpe bulan bru suruh tukang itu jahit. aku igt nak hantar kt cine je.ade 1 kedai jahit cine dekat ngan bus stand tu.maggie name nye kalo xsilap aku la. mak pon ckp die buat cntik. so aku igt nk buat baju biase je ngan letak beads ckit2 ngan bunge 3D ala2 shera ayob hehe..baju nikah kami color putih.aku nk letak beads color fav aku..PINK..hehe..igt nak buat baju nikah ala2 baju kurung moden..sesuai x utk nikah??xpon bju kurung biase je. jom menjamu mate jap...

elyana pelopor design ni yg jdik kegilaan  bakal pengantin hehe

she look so pretty hehe i like
then aku terjumpe fb yg mengambil tempahan jahit beads tuk veil & baju nikah...Beadsmeplease namenye..one of her customer ade tempah design beads ala2 shera ayob..yok nengok pic lagi..

Sangat cantik kan?design ala2 shera ayob ni Rm320.adui mahal nye huhu..mampu ke T.T


tapi ade mase lagi kan nak survey tempat jahit beads lagi..kene rajin la..yg penting hantar tempah baju nikah dlu pas rye ni...daaa.....

4 comments:

nurul izayani said...

carik org jahit kg je jahit bead..biasa lebih murahhh..x boleh tgok la baju y ade poodle flower tu..kompem jatuh cinta..td iza dh try wat satu..jadikkk!!! =) walopun tgn ku bukan tgn seni,hehe..

rosspink said...

tula...igt nk suh member je tolong jahit kan beads..pastu upah iza tolong buatkan poodle flower tu hehe

anaztasias nora aira said...

Kalo ada masa lagi Alhamdullilah, eheheh baju nikah nora biasa2 je. chayokkkkkkkkkk !!

rosspink said...

org kawin thn dpn...hehe insyallah de mse lagi..ni ngah survey tmpat jahit manik yg murah2 hehe